Зарежда...

Каква дограма да изберем?

Джи Пи Маркет ООД

Каква дограма да изберем?

Каква дограма да изберем?
Изборът на дограма - това е важен и не толкова лесен избор - вид на профила, какъв материал, колко камери, какъв стъклопакет, какъв обков, каква марка, цвят.
Объркахте ли се?
Точно затова при покупка на дограма е много важно правилната консултация, за да купите най-удачната за вас дограма и стъклопакет.

При избора на ПВЦ дограма се предлагат няколко важни въпроса, които трябва да се разгледат. Едно от първите решения, което трябва да се вземе, е броят на камерите в рамката на прозореца. Обикновено се предлагат два популярни варианта - 5-камерна и 7-камерна дограма.

5-камерната дограма предлага добра топлоизолация и шумоизолация, като явно подобрява енергийната ефективност на дома. С помощта на петте камери в рамката, се предотвратява проникването на студен въздух и шум отвън. Това може да допринесе за подобряване на комфорта и намаляване на разходите за отопление и охлаждане на помещенията.

От друга страна, 7-камерната дограма предлага още по-добра топлоизолация и шумоизолация. Допълнителните камери в рамката осигуряват по-добра бариера срещу студен въздух, шум и влага. Тази вариант на дограмата е особено подходяща за региони със суров климат, където се изисква по-висока енергийна ефективност и по-добра защита от външни условия.

Освен броя на камерите, цветът на дограмата също е важен фактор при избора. Бялата дограма е класически избор, който пасва към различни стилове на строителство и е подходяща за много архитектурни решения. Същевременно, цветните варианти на ПВЦ дограмата предлагат възможност за персонализация и съчетаване със стиловете на сградата.
Цветната дограма има по-високи температурни разширения!

Стъклопакетите биват няколко вида - двойни, тройни, с К стъкло, енержи, 4 сезона, както и комбинация от изброените. В зависимост от избора и цената е различна.

Доверете се на професионалистите от Джи Пи Маркет и се консултирайте с нас!


© от


Блог за дограма и щори